La început de sezon în F1

Gânduri la început de sezon 2022

Resetarea Formulei 1: Mașinile arată diferit, chiar sexy așa cum și-au dorit promotorii, e loc de mult mai bine în domeniul timing-ului, anul trecut în sesiunea presezon din Bahrain timpii erau cu 2 secunde mai rapizi. Arată bine Ferrarri și merge pe măsură, merge bine și pare super hotărâtă Red Bull, arată a navă spațială și încă nu merge cum trebuie Mercedes.

Formula 1 fără ruși: Echipa Haas, principala beneficiară a miliardelor rusești arată acum fără reclame ca un bătrânel în pijamale de nuntă. Mazepin a plecat numai în momentul în care nu a fost de acord să semneze declarația F1 împotriva agresiunii ruse, dar nu e nici o pagubă dacă vă amintiți atitudinea lui și șicanele pe care i le făcea fiului lui Schumacher pe pistă. În același registru, al manierelor rusești din drujbă chiar și în sport, poate vă amintiți de zâmbetul tâmp al lu Vitali Petrov când l-a scos pentru a treia oară într-un sezon pe Vettel din cursă spunând că ”Its racing, you know?”

Fomula 1 și show-ul american: E clar, știu americanii să ducă show-ul la nivel global superior. Mai multe curse ca niciodată, decizii rapide și eficiente, chinezi, japonezi și orice nație de pe glob implicată, zvonuri că de la anul vin mai multe echipe, totul face din F1 un spectacol tot mai antrenant. Dacă ne lasă timpurile și liderii globali cu bombele lor cu tot, ne vom putea bucura și de aici încolo de un show real – dar tot mai mare.

Predicțiile mele: Cel puțin pentru început de sezon va fi un f***ing mess, iar asta spre bucuria noastră a tuturor, căci până la urmă, ca în filmele lui tarantino, dacă nu se împușcă toți pe toți, nu e show american cumsecade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.