Pentru sănătatea organizației noastre, pentru democrație, orice, oricât!

❗️Pentru că democrația se cere și trebuie apărată,
❗️Pentru că orice conducere trebuie să aibă și opoziție,
❗️De astăzi mă declar în opoziție internă, statutară și transparentă față de voi!

Pentru că nu aș fi crezut vreodată că în interiorul partidului meu, Partidul Național Liberal, voi fi pus în situația de a nu putea susține propria candidatură, din cauza unor decizii la limita prevederilor statutare, dar departe de orice evaluare onestă, am să anunț public că voi deveni oficial opoziția internă în cadrul organizației județene.
Pentru că am tratat cu toată onestitatea instituția politică din care fac parte, în care speram să îmi pot susține platforma și obiectivele anunțate, mi-am făcut cunoscută intenția de a candida cu cel puțin doi ani înainte de momentul desemnării candidaților. Am anunțat public acest lucru, astfel încât să se poată poziționa oricine în legătură cu inițiativa, dorința și proiecția mea personală.
Pentru că am profitat de fiecare ocazie și apariție publică pentru a susține și încuraja demersurile corecte ale Partidului Național liberal și ale candidaților săi, punând în slujba acestor apariții credibilitatea și notorietatea câștigate în aproape 30 de ani de viață publică .
Pentru că îmi e greu astăzi să accept că partidul din care fac parte nici măcar nu a luat în discuție candidatura depusă de mine prin respectarea statutului și prevederilor regulamentare interne, cum nu știu nici astăzi unde anume s-a luat decizia de a fi respinsă, anulată sau măcar criticată candidatura mea internă, îmi permit să spun că toate aceste lucruri reprezintă semnale de alarmă pentru un membru ca mine, ce a înțeles întotdeauna să-și construiască o carieră internă în limitele bunei cuviințe și democrației.
Pentru că am dreptul să îmi exprim astăzi marea dezamăgire în legătură cu modul în care partidul a ales să-și desemneze candidații pentru alegerile parlamentare.
Pentru că astăzi consider că ne-a fost făcută o mare nedreptate, atât mie, cât și tuturor colegilor mei, în sensul în care ne-a fost suprimat dreptul de a ne susține candidaturile și dreptul de a vota uninominal aceste candidaturi, considerând că întreaga mea activitate din ultima perioadă a respectat întru totul un joc democratic deschis și transparent, considerând că între atitudinea mea de asumare a unei competiții interne oneste și strategia conducerii județene de a ocoli o astfel de competiție există o mare distanță, voi adopta de astăzi o atitudine critic constructivă și statutară în interiorul partidului și față de conducerea acestuia.
Pentru că sunt convins până la capăt că principiile democrației trebuie să funcționeze până în cea mai mică celulă socială, am să îmi asum această poziție internă anunțând public și transparent că voi continua să fiu dedicat cauzei liberale, însă mult mai ferm în semnalarea și criticarea unor eventuale derapaje de la principiile democratice.
În lumina dreptului la carieră politică, asigurat de prevederile statutare, a dreptului fundamental de exprimare, sunt în situația de a anunța pe toți cei interesați că în cadrul procedurilor de desemnare a candidaților pentru parlamentare pe mine la vot nu m-a învins nimeni, căci eu am înțeles că pentru vot ne-am pregătit, ba mai mult, nici măcar nu a fost luată în discuție candidatura mea și altor colegi în situația mea.
În lumina celor aproape 20 de ani de liberalism pe care în curând am să-i sărbătoresc, în perspectiva sănătății organizaționale din filiala județeană liberală,îmi exprim dreptul de a urmări cu atenție evoluțiile din această organizație, deocamdată din exteriorul structurilor de conducere, rămânând să caut canalele prin care se transmit de acum înainte propriile constatări și evaluări referitoare la activitatea acestei filiale.

În baza tuturor acestor considerații, întărite în cadrul întâlnirilor dedicate desemnării candidaților liberali din data de 14 octombrie, am să afirm și susțin și prima mea constatare din poziția pe care o asum public începând de astăzi: îmi fac griji pentru capacitatea de evaluare a unor personaje ce doresc să facă politică națională declarativ democratică, dar care preferă calea ușor democratică în fața căii transparente și corecte.
Când îți e frică de votul direct în propria organizație, e foarte probabil că îți va fi frică de democrație și la alt nivel!

Și pentru că dreptul de a mă exprima legitim în ședință mi l-ați suprimat, am spus toate lucrurile astea aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published.