Pentru a nu rămâne în coada Ardealului, trebuie să ne despărțim de moștenirea lui Ovidiu Crețu la Bistrița

 

Dacă sufletele noastre mai sunt ardelenești, dacă ne mai amintim de mitul Bistriței de dinainte de revoluție, în care inițialele județului însemnau Boierii Nordului, dacă mai putem vedea că realmente unele orașe ale Transilvaniei au înflorit în toată această perioadă, atunci trebuie să încheiem povestea nefericită ce durează de 12 ani la Bistrița, să îi scoatem pe moștenitorii lui Ovidiu Crețu de la butoane, și să încercăm să redevenim ceea ce am fost, vorba poveștii, punând ceea ce avem mai bun În fruntea orașului .
Căci alegerile de la sfârșitul lunii, reprezintă, de fapt, șansa de a încheia o perioadă nefericită pentru orașul nostru, o perioadă pe care o rezolvăm și o resimțim sub titulatura de “Moștenirea lui Ovidiu Crețu la Bistrița”.
Numim perioadă nefericită cei 12 ani în care Ovidiu Crețu și PSD. au condus reședința de județ din câteva motive pe care vom încerca să le evidențiem, și totodată, și în legătură cu care vom sublinia pericolul Rămânerii în umbra lor .
Întâi și întâi, vom spune că, în toată această perioadă, niște oameni ce nu au prețuit nici resursa pe care o aveau la dispoziție, adică banii din buget, nici pe cei ce o asigurau, adică pe bistrițeni, și-au permis să aloce acest buget după propriile inepții și utopii,  nerespectând nici principiile fundamentale ale administrației publice locale, nici nevoile reale ale orașului și ale cetățenilor săi . Mai pe scurt, într-o continuă batjocură față de efortul bistrițenilor de a-și finanța bugetul orașului, PSD a cheltuit după cum a avut chef și asta se vede în starea deplorabilă de astăzi a domeniului public.
Apoi, vom spune cu tărie că pentru modul în care acești oameni, PSD-ul lui Cristian Nicolaie, au știut să sifoneze 50 milioane € pe an, ei merită penalizați, atâta timp cât orașul a rămas pe loc, banii s-au dus, iar beneficiarii acestor bani au fost câțiva, câteva firme conectate la ei, câțiva interesați ce știau intermedia destinațiile viitoare ale banilor.
Al treilea argument e acela al incapacității lui Niculaie de a se despărții de această moștenire, o moștenire a obligațiilor financiare și de Lobby față de anumite firme, o moștenire a obiectivelor aberante preluate de la Ovidiu Crețu față de care actualii pesediști nici măcar nu știu să se poziționeze, o moștenire a unui trend lent de luare a deciziilor, în care interesele personale și cheful bugetarilor angajați sunt principalele criterii, nicidecum nevoile orașului sau ale cetățenilor săi .
De moștenirea lui Ovidiu Crețu la Bistrița nu Cristian Niculae se va putea despărții, ci un alt partid hotărât, fără datorii la clientela pesedistă, ce va putea reda Bistriței și bugetului ei independența față de cei interesați și dependența exclusivă față de nevoile acestora .
Alegerile de săptămâna viitoare vor fi ocazia, așadar, de a scoate Bistrița și bugetul ei din ghearele și năvoadele celor pe care pesediștii i-au abonat la cheltuirea lui.
Alegerile de la finalul lunii sunt așadar ocazia de a ne despărți de moștenirea lui Ovidiu Crețu la Bistrița, de a reînvia acest oraș reședință de județ, de a-i da strălucire precum și acel ceva ce aduce la viață orice localitate europeană – cu adevărat europeană!
Sent from my iPad

Leave a Reply

Your email address will not be published.