Cele (cel puțin) 3 lozuri necâștigătoare trase de Radu Moldovan

 

​Pentru că există o mitologie suficientă deja privitoare la mișcările politice ale lui Radu Moldovan, am să vă spun că lucrurile nu stau chiar așa.., ba mai mult, în diferite registre, omul face greșeli chiar mari. Astăzi, despre alegerile nefericite de candidați la primării, din 2016 sau 2020.

​În beletristica politică locală, marii președinți de partid se caracterizează, în special, prin capacitatea de a identifica viitorii câștigători ai funcțiilor de primar de pe teritoriul județului. Mă rog, ulterior de a-i fura, plimba, ademeni de la un partid la altul, în funcție de situația de la guvernare și darurile pe care le pot oferi prin accesul la resursele financiare ale țării. Au rămas de pomină în acest sens mutările lui Marinescu la CJ cu o suită de primari după el, și a lui Ioan Oltean pe final de guvernare PDL, când a adus ceva primari PNL la „consultări”.

​Trecând însă, la lozurile proaste trase de Radu Moldovan, așa, ca dovadă că și domnia sa greșește, chiar grav, am să încep, în ordine crescătoare:

​Locul 1 îl deține primarul din Dumitrița, un om a cărui comună arată la fel de nemodernizată ca in urmă cu 10 ani, omul nereușind să își pună amprenta cu nimic asupra comunei, înafară de povestea urâtă cu cimitirul de mașini din centru. Mai mult, omul și-a dat și adevărata măsură într-un interviu pe tema respectivă, dovedind o viziune primitivă și nedemnă nici măcar de un partid precum PSD.

​De aceeași imagine negativă se „bucură” o altă comună bistrițeană, e cazul Mărișelului, unde la fel se vede din stradă lipsa de implicare a primarului ales în 2016. Înafară de o nouă presupusă grădiniță, vizavi de școala din Domnești, excedentară ca spațiu, Comuna Mărișelu a rămas la fel de îngropată în noroaie, ca întotdeauna, fără ca actualul primar să profite în vreun fel de alocările discreționare ale PSD din ultimii ani. Acest lucru arată lipsă de orice viziune, dacă nu incompetență absolută față de funcția ocupată.

​În fine, locul 3, deci cel mai grav în privința greșelii de alegere a lui Radu Moldovan, este numitul Niculae, candidat PSD pentru Primăria Bistrița, om despre care vă pot asigura că se va înscrie rapid în galeria primilor doi, prin incompetență și viziune cel puțin firavă privind menirea sa pe viitor. În cazul său, însă, culpa este cu atât mai gravă, cu cât proporțiile daunelor potențiale sunt cu atât mai mari. Bistrița a rămas deja în urmă, în Alianța Vestului cu celelalte primării din Ardeal, iar o nouă întârziere ar deveni de nerecuperat, orașul ieșind de pe orice rută de modernizare necesară. Căci modernizare nu înseamnă nicidecum asfaltare și un cartier de noi locuințe sociale, iar personajul Niculae pare să n u înțeleagă măcar acest lucru!

​În felul acesta, Radu Moldovan, căci el este principalul vinovat, se va putea lăuda peste 4 ani cu un județ asfaltat, dar sărac, și cu o reședință pe măsura județului, nemodernizată și ieșită de pe rutele economice de dezvoltare.

​Așa că haideți să o lăsăm mai încet cu măreția ldershipului președintelui PSD, căci greșește grav, iar asta o vom simți cu toții!

Leave a Reply

Your email address will not be published.