Pentru cei ce n-au înțeles drumul greu ce l-am ales
Traversăm o perioadă pe care, chiar cu multă bunăvoință și înțelegere, am putea-o cataloga drept complicată sau tulbure. Când în noiembrie Guvernul partidului majoritar cade, ulterior fiind numit cel al fostei opoziții bazat pe o majoritate de conjunctură, care la rândul său cade tot în urma unei moțiuni de cenzură, poate spune oricine că lucrurile stau departe de ideal în politica românească.
În același timp, însă, orice persoană legitim îngrijorată de actuala stare politică ar trebui să răspundă la câteva întrebări de neevitat: cât mai este de normal ca PSD să mai dețină aproape jumătate din parlamentarii României atâta timp cât anul trecut abia a mai atins 30% din sufragiile României? Mai este firesc ca această formațiune malignă pentru progresul țării să mai poată bloca încercările ei de modernizare? Cât este de normal ca un personaj malefic precum V.V. Ponta să poată decide la fiecare vot care este majoritatea decidentă? Cât anume să mai așteptăm și să rămânem la voia parlamentarilor pierduți doctrinar ai ALDE? Și, în general, cât își mai poate permite România să mai piardă din timpul său până la începerea unui parcurs de normalitate și firesc, condusă subteran de niște formațiuni ce fac orice pentru a încetini acest deziderat de modernizare?
Ei bine, pentru a oferi răspunsuri corecte și pentru a clarifica toate aceste aspecte, noi liberalii, am ales drumul cel greu și riscant al clarificării și primenirii majorităților parlamentare prin recurgerea la alegeri anticipate! Adică, am decis să recurgem la toate instrumentele constituționale și democratice pentru a aduce politicienii și partidele actuale în fața electoratului și a cere opinia acestuia pentru configurarea necesară a Parlamentului.
Desigur, exista și varianta de a merge mai departe cu un Guvern minoritar, dar asta ar fi însemnat amânarea tuturor reformelor cerute de români până cel puțin la începutul anului 2021. Și rămânerea noastră, a tuturor, la mâna PSD și a ghidușului moral V.V. Ponta! Ori tocmai asta am dori să evităm! Căci asta ar însemna abdicare în fața unor oameni politici a căror singur interes este ca țara să nu se reformeze și modernizeze.
Așadar, noi liberalii, am ales drumul greu și sinuos al clarificării cât mai rapide a clasei politice românești, iar pentru asta am pus sub semnul întrebării chiar confortul de a ocupa Guvernul României. Am ales să ne sacrificăm noi interesul legitim pe termen scurt, chiar și cu riscul de a pierde la capitolul imagine, în speranța că vom obține și mai multă încredere din partea alegătorilor. Căci lucrurile clarificate sunt cele mai bune, iar nivelul de care vorbim necesită clarificări.., obligatorii! Atâta timp cât de ele depinde viitorul țării.