Domnule Radu Moldovan, în administrație, din nefericire, nu e ca la biserică! Iertăciunile nu țin

​Sunt câteva zile bune de când președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a ținut să transmită asumarea greșelii administrative cunoscute sub denumirea de „Pârtia Cocoș”. Desigur, cu intenție dublă, una bărbătească de asumare, una creștin ortodoxă de iertare. Numai că în administrație, așa cum vom arăta, iertăciunile ortodoxe, nici chiar indulgențele catolice, nu își au efectul dorit!

​Desigur că intenția dlui Moldovan era una deprinsă deja de orice practicant ortodox: te spovedești, recunoști, iar apoi te mântui, ești iertat! Numai că spre deosebire de Sfânta Biserică, acolo unde ceri Divinității iertare, iar Aceasta cu bunătate infinită, și timp și răbdare infinite te mântuiește, în administrație lucrurile stau puțin altfel.., chiar mult altfel, am spune..!

​Când recunoști o greșeală administrativă, cu scopul de a fi cumva iertat, te adresezi cetățenilor de rând, care spre deosebire de Biserică, nu au nici timpul și nici răbdarea infinite. Dimpotrivă, timpul nostru, al tuturor, e precis măsurat și, implacabil, e singura noastră resursă neregenerabilă. Așa că, până și cu multă bunăvoință, iertare aici nu încape, deoarece cei 12 ani din viața Bistriței și viețile bistrițenilor nu mai pot fi recuperați nicicum!

​Încercând un exercițiu de imaginație simplu, ne vom referi la copiii născuți în urmă cu 12 ani la Bistrița; vom căuta acum să imaginăm de câte grădinițe, parcuri, locuri de joacă au fost ei privați în acești 12 ani prin alocarea a aproape 10 milioane de euro pe Dealul Cocoș. Puteți, domnule președinte PSD, domnilor pesediști??? În caz că puteți, am să vă spun că înapoi copilăria acestora nu o mai puteți oferi! Acesta e motivul pentru care în administrație nu e ca în biserică. Cei 12 ani sabotați de dvs. și reprezentanții partidului pe care îl conduceți înapoi nu mai vin…

​ Acum, că atâta comunicare publică mai știu și alții, vă putem confirma că gestul dvs. nu îl scutește pe candidatul PSD la Primăria Bistrița de culpă. Și dânsul a fost acolo tot acest timp, are și el vina sa, Pârtia Cocoș nu e un dinte stricat pe care să îl extrageți, apoi să puneți implant, ca mai apoi să poată zâmbi omul tâmp cu dantura perfectă, în viitoarele pliante electorale pe care probabil deja le-ați pregătit. Zâmbetul vostru, al celor de la PSD, e cunoscut deja ca fals, asta se vede în tot orașul! Oraș pe care nu îl mai meritați, căci 12 ani l-ați batjocorit destul.

​12 ani pe care înapoi oamenilor nu mai aveți cum să îi dați, cu toate iertăciunile din lume!

Leave a Reply

Your email address will not be published.