Gabriela Firea și arta de a cheltui 5 miliarde de euro

Ceea ce face Gabriela Firea cu bugetul Bucureștiului se numește dezmăț populist.

Să administrezi cea mai aglomerată capitală din Europa, cu cel mai ridicat grad de noxe, și cel mai ridicat nivel de zgomot, iar pentru toate astea să inventezi o taxă, în loc să investești în parcări, metro, circulară, mijloace alternative de transport, iar banii să îi aloci pe ajutoare populiste, ei asta mie îmi pare culmea demagogiei.

Căci dacă ar fi să căutăm cele mai populiste, deșănțate și nefericite cadouri sociale în lume, primarul Firea e de departe competitor de primă mână pentru tot ce mai pot inventa dictatorii din America Latină, din banii obținuți din petrol, droguri sau alte surse directe…!

Cadou prima bicicletă, prima trotinetă, primul cărucior, trusou naștere, cadou fiecare nou-născut, subvenție dentist, cadou tichete masă, cheltuieli fără număr, toate socialist-electorale, trecute la categoria „cum să faci praf 1 miliard de euro pe an”, fără vreo îmbunătățire evidentă a calității vieții bucureștenilor…

Trăind bucuria de a vedea că unii pot mai mult decât amărâta de Bistrița, cu cei 50 de milioane buget al ei, nu pot să nu observ similitudinile: se pricep primarii pesediști la făcut praf bugete, ca nimeni alții!

Iar începând cu asta, și terminând tot cu asta, că e de ajuns, nu pot să nu îi dau dreptate președintelui când spune că acest partid a ținut țara în loc, că atunci când nu s-a opus dezvoltării ei, a împrăștiat în mod tembeloid banii pe care țara îi avea, în defavoarea aceleiași modernizări.

Eu pentru Gabriela Firea nu văd un nou mandat, dar cei 4 ani risipiți, cu mai bine de 5 miliarde cheltuite pe nimic, atârnă greu în istoria unui București ce parcă nu mai ia odată startul spre a deveni cu adevărat o metropolă europeană admirabilă!

Cred sincer astăzi că la Oradea, Ilie Bolojan are mai multe investiții în administrație decât întreg Bucureștiul, cu un buget de 10 ori mai mic.., iar asta face vina Gabrielei Firea de 10 ori mai mare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *