Votul Diasporei din 24 noe. este cea mai mare declarație de dragoste față de România

 

 

 

 

Cei aproape un milion de români ce au votat peste granițe, cu eforturi, sacrificii și sentimente numai de ei știute, reprezintă o declarație de interes față de țara mamă așa cum puține alte țări au avut în istoria recentă.

De altfel, cred până la capăt că Diaspora română reprezintă cea mai mare resursă de calitate pe care o țară o poate avea pe glob. Raportat la dimensiunea poporului nostru, diaspora română este astăzi cea mai mare bogăție pe care România o are, iată, profund conectată la viața de aici de acasă.

Votul de ieri și declarația românilor din diaspora anunță necesare schimbări în politica românească, în primul rând în privința reprezentării parlamentare, în al doilea rând în privința unor politici și strategii care să conjuge efortul țării de modernizare cu sentimentele și sprijinul românilor din străinătate.

Dacă adăugăm la milionul de ieri pe toți cei ce și-ar fi dorit și n-au mai ajuns să voteze, precum și aparținătorii minori ai celor ce au votat, ajungem simplu la evidența că aproape nu e familie din diaspora care să nu-și fi arătat interesul și adeziunea față de țara mamă.

Toate acestea ne obligă pe noi cei din țară la mai mult, în sensuri în care să onorăm atât interesul diasporei pentru țara mamă, și în care să conectăm mai strâns viața acestor români cu ceea ce aici se întâmplă.

Votul celor aproape un milion de expați de ieri reprezintă pentru apropiata zi națională cea mai frumoasă declarație de dragoste a unui popor înstrăinat față de țara mamă. România are un popor mare, România are un viitor pe măsură.

Le vom sărbători pe toate de 1 Decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.