Datoria liberalilor în această perioadă

Pentru că acum va veni vremea liberalilor, am să spun aici ce cred eu despre următoarea perioadă, pe termen scurt, căci cel mai târziu în luna decembrie vom avea guvern liberal, guvernul Orban urmând să treacă cel mai probabil de la prima încercare.
În primul și în primul rând, va fi obligatoriu ca în această perioadă, să dăm dovadă de decență și atenție în toate numirile publice. Adică, în primele valuri de numiri, prefecți și apoi directori în deconcentrate, va trebui să arătăm deschidere chemând profesioniști chiar dinafara partidului, demonstrând astfel că nu mai facem greșelile enorme ale pesediștilor, numind doar oameni de ai noștri, mai ales acolo unde nu avem resursă suficient pregătită.
Două motive mă fac să spun asta: primul e acela că vorbim de un guvern interimar, a cărui funcție e de a asigura stabilitatea, și de a cărui exercițiu depinde scorul la generalele din 2020; al doilea e acela că acest guvern nu vine din alegeri, ci din mecanisme parlamentare, și de aici obligația de a căuta profesioniști din societate, în defavoarea membrilor de partid.
Apoi, va fi neapărată nevoie de o comunicare publică foarte deschisă a noului guvern după preluarea mandatului. Oamenii au dreptul să știe exact, fără exagerări sau distorsionări, ce a lăsat PSD în urmă. Cât anume din cheltuieli acoperite, cât din investiții realizabile, cât anume din promisiuni realizate. Și asta fără a mai da vina pe “greaua moștenire”, ci obiectiv și corect, astfel încât să știm cu toții de unde plecăm.
Am văzut opinia viitorului premier referitoare la susținera politică a miniștrilor, precum și opțiunea sa pentru membri de partid. O înțeleg, dar le reamintesc tuturor că asumarea politică a acestei perioade o va deconta exclusiv PNL, și de asta e nevoie de foarte mare atenție, hotărâre, și mai ales profesionalism.
Rămân însă la opinia mea, aceea că trebuie chemați, în această perioadă, până la alegerile parlamentare, profesioniștii din societate să ducă această perioadă complicată, și abia din 2021 am avea libertatea, dar mai ales dreptul legitim, să numim membri de partid exclusiv în managementul țării…
Pe scurt, așadar: de cât de deschiși ne vom arăta în această perioadă, de cât de atenți la profesionalism vom fi, și, de cât de corecți vom confirma că suntem, va depinde întreg rezultatul alegerilor politice generale de anul viitor! Cât de puține politicianisme acum, cât mai multă onestitate, deschidere și competență în această perioadă.., aceasta este cheia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *