As bad as it get’s

As bad as it get’s

Mai rău de atât nu se poate!
Ce vină o fi având Bistrița și cetățenii ei de a ajuns în halul în care a ajuns numai Bunul Dumnezeu mai știe. Că dacă te uiți în jur, oriunde, pe stradă, pe site-ul Primăriei, pe programul Centrului Cultural Municipal, pe ansamblu sau în detaliu la borduri și pasaje, îți vine să te iei cu mâinile de cap. Iar pe termen scurt și mediu, lucrurile nu arată foarte îmbucurător.
În realitate, lucrurile astea stau cum nu se poate mai rău. Personajul principal responsabil pentru toată realitatea din Bistrița nu mai are nici o durere referitor la ceea ce a reușit să facă, respectiv să strice. În mintea lui, actualul primar O. Crețu, ar mai fi încercat un mandat dar cei de la partid i-au spus că nu. De supărare, omul nu s-a mai pus nici măcar cu picioarele de-a-ndărătul, ci pur și simplu nu îl mai interesează nimic, nu mai are chef de decontări, poate că de orgolios ce e ar fi chiar bucuros ca ai lui să piardă. Să nu uităm, omul acesta e vinovat pentru dezastrul urbanistic și administrativ, pentru cei 500 de milioane de euro duși pe apa sâmbetei, pentru cei 10 ani pe care Bistrița i-a pierdut în raport cu modernizarea și cu celelalte orașe transilvane.
Ca totul să arate și mai cumplit, partidul și consilierii locali ce l-au susținut pe Crețu, au scos din mânecă un personaj și mai dezastruos, pe post de viitor candidat, pregătit pentru viitorul acestui oraș. Spre deosebire de actualul primar, candidatul Niculaie nu are nici pregătirea lui Crețu (deși n-a folosit la nimic), nu are nici demnitatea și orgoliul acestuia (deși cu ele a produs doar idioțenii) și nici capacitatea de a conduce pe cineva (deși cu calitatea asta actualul primar a umplut schema administrativă de neaveniți).
Ca să înțelegeți anvergura candidatului PSD, trebuie doar să credeți că omul e convins că prin actualele asfaltări (fie vorba între noi, doar acoperiri cu asfalt nou a unor structuri depășite total – că asta sunt asfaltările de acum) problema Bistriței e rezolvată în cea mai mare măsură. Atât e omul acesta, să nu așteptați ceva mai mult. Nu tu proiecte, nu tu viziuni, nu tu strategii de revenire măcar între orașele onorabile, nimic din toate astea – înafară de o concepție de primar de comună din sudul sărac al României, conform căreia dacă le tragi un asfalt în apropierea alegerilor vei ieși câștigător.
Una peste alta, lucrurile arată înfricoșător pentru că Bistrița nu e nici măcar la nivelul de acum 10 ani. Între timp, și infrastructura aia învechită s-a uzat peste limite și nu va mai rezista nici măcar câțiva ani. Cu alte cuvinte, la Bistrița va trebui totul luat de la zero, fiecare stradă, fiecare canal, fiecare amenajare (mă rog, acolo unde mai sunt). La toate astea se adaugă și ceea ce nu s-a făcut între timp, să zicem doar de malurile râului și de centură. Vă cam dați seama ce valoare au asfaltările lui Niculaie?…, și toate astea în condițiile în care milioanele de euro cu care Bistrița e deja datoare vor atârna greu în viitoarele bugete.
As bad as it get’s, așadar. Cu nimic adus la zi, dar îndatorați semnificativ, cam asta e moștenirea lăsată de PSD. Și culmea, nu doar în oraș, ci și în țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.