Vremea președintelui Johannis a venit!

În plin exercițiu la președinția Consiliului Uniunii Europene, după ce tocmai a organizat un summit apreciat de toți liderii europeni la Sibiu, marți, 28 mai 2019, Klaus Johannis a fost ovaționat sincer de toți șefii de stat și de guvern la prima întâlnire de după alegerile europarlamentare.
Cum gestul nu e unul obișnuit și cum astfel de lucruri se întâmplă rar la nivelul de care vorbim va trebui să amintim cele 2 motive pentru care președintele României a beneficiat de un astfel de tratament: a inițiat și validat un referendum pe justiție și stat de drept într-o manieră cel puțin laudativă, așa cum poate nici în țările cu vechi state europene nu s-ar putea întâmpla. Mai mult, în contextul în care peste tot Partidul Popular European a înregistrat scăderi de voturi în Europa, din România în Parlamentul European vor merge 14 deputați în PPE, fapt ce consolidează poziția acestuia la nivel european, întărește poziția noastră în cadrul PPE clasându-ne pe locul 3, iar președintele e susținut de partidele afiliate acestei familii politice europene.
Suficiente motive așadar pentru a primi ovații. Convingerea mea este însă că, odată ieșit la lumină în politica internă și cea europeană după votul din 26 mai, președintele își va începe adevăratul drum pentru noi toți.
Gândindu-mă rapid la prezidențialele din noiembrie, văd ca necesară continuarea drumului lui Johannis deoarece a ajuns deja la un nivel de recunoaștere europeană și mondială suficientă. Nu că alte partide nu vor avea candidați, dar până atunci Johannis va găsi soluții să rămână în centrul atenției.
Odată reconfirmată poziția de președinte, Johannis va ajunge să își impună și acel ”guvern al meu”, atât de urât de PSD-iști dar atât de necesar pentru țară.
Căci la felul în care Johannis a știut sădi inițiative și acțiuni ce au dat, iată, roade, am convingerea deplină că acel guvern de centru-dreapta are deja drumul creionat pe reperele de europenitate, stat de drept, stabilitate și creștere economică sănătoasă, repere ce au însoțit întreg mandatul de până acum al președintelui. Chiar dacă asta i-a deranjat cumplit pe unii, uneori chiar dintre susținătorii săi.
Iată că, până la urmă, vremea președintelui Johannis a venit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.