Câteva motive pentru a merge la vot. Al treilea: pentru că așa nu se mai poate!

Parcă agresivitatea părților e mai mare ca niciodată. Dacă deschizi fb-ul vezi numai înjurături, dacă ai ghinionul să vezi secvențe de la mitinguri politice vezi doar jigniri și insinuări cumplite, dacă te uiți la știri vezi miniștri pe care lumea îi huiduie, dacă stai lângă unii la terasă sau în autobuz auzi doar descărcări de energie politică.
​ Că cineva se pricepe să întrețină această atmosferă, e evident. La 10 august anul trecut impresia era că toată țara e în piata Victoriei și că jandarmeria omoară oameni nevinovați apărând câțiva politruci dintr-un palat. 1 august nu mai e demult simpla dată la care Diaspora vine acasă, cel puțin pe canalele online, ea a devenit data la care românii vin să dea jos guvernul. Iar dacă te uiți bine la televiziuni, într-o parte e prăpădul de pe lume iar în cealaltă sunt enumerați trădătorii de țară.
​Așa nu se mai poate pentru simplul motiv că într-o astfel de atmosferă o țară nici nu se mai poate guverna. Aluziile că din cauza altora actul de guvernare nu e eficient sau că nu vede poporul cât de mult bine face guvernul, nu fac decât rău și dau impresia că efortul e inutil, întocmai ca în cazul unui înotător ce înfruntă un curent mai puternic decât forța sa.Dezbaterea generală nu mai permite nici trecerea știrilor pozitive, în noianul de agresivitate.
​Aș vrea să văd oameni liniștiți, aș vrea să văd oameni ce se plimbă prin parc și nu sunt încrâncenați împotriva unora sau altora. Aș vrea să nu mai văd oameni înjurând ca și cum înjurăturile nu mai exprimă vulgarități, de pot fi puse chiar pe numerele de înmatriculare la mașini. În niciun caz n-aș mai vrea să văd vreun bal de absolvire la care proaspeții tineri cu diploma își scriu în locuri inedite mesaje pentru guvernanți.
​Am ajuns cu toții prea jos, cei ce guvernează sfărâmând barierele eticii, moralei și bunei cuviințe administrative. Iar cei ce fac opoziție sfărâmând prea des limbajul minimal politic și trecând doar la trimiteri despre pușcărie, bandiți și hoți.
​Astea toate trebuie să se încheie. Cei ce susțin orice să meargă să voteze ca măcar după aceea să știm care e media acestei țări, ce e respins de ei și ce e acceptat de ei. Dacă tot dorim să jucăm jos,atunci să aflăm din aceste rezultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.