Câteva motive pentru a merge la vot. Al doilea: spunem DA Europei sau luăm o altă cale?

Aceste alegeri sunt despre Europa!!!

În 9 mai, lucrul acesta a devenit evident. La Sibiu, președintele Johannis a reprezentat România cu eleganță și implicare, lucru apreciat de liderii europeni, pe când Dragnea la Iași lansa injurii și atacuri la adresa tuturor, nespunând nimic despre faptul că nici măcar colegii socialiști europeni nu mai vor să stea de vorbă cu el.
Și oricât ar părea de puțin important, lucrurile acestea au semnificație abolută. În timp ce președintele Johannis stă cu demnitate între ceilalți reprezentanți europeni, reprezentând în orice moment un factor de decizie și credibilitate, pe partea cealaltă Dragnea se simte tot mai bine în colțuri umbrite în care nu trebuie să dea seamă colegilor din Uniunea Europeană pentru faptele sale. De altfel, acei colegi au renunțat să-l mai cheme și să-l întrebe de intențiile sale deoarece s-a dovedit deja un personaj nesincer pentru ei, în aceeași poziție situându-se și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
Acum cred că putem discuta orice, în legătură cu destinul României, mai puțin apartenența ei la construcția și Uniunea Europeană. Orice părinte își vede copiii într-o viitoare Europă prosperă, știind că demnitatea și meritele se câștigă în baza propriilor calități și cunoștințe, și nu așa cum spune Dragnea pe scene publice ca aceea de la Teleorman că românii ar merita mai mult.
Așadar, dragi prieteni, alegerile europarlamentare sunt despre Europa și nu despre Dragnea, sunt despre noi și copiii noștri și nu despre PSD, sunt despre statul de drept corect european și nu despre dezbaterile mocirloase în care miniștrii din actualul guvern ne spun că trebuie să fim tratați altfel în Europa.
În tot acest context, chiar și referendumul își arată importanța, pentru că el întreabă populația României dacă dorește stat de drept, cere electorilor români să susțină modelul european și invită cetățenii țării să dea dovadă de comportament european.

Leave a Reply

Your email address will not be published.