Uitați-vă la ei! V-au costat deja 500 de milioane de euro.., și mai vor!

Este perfect adevărat! Îi aveți in imagine pe cei ce în ultimii 10 ani au mâncat aproape jumătate de miliard de euro din banii dumneavoastră și se pregătesc să mai mănânce cam încă pe atât în următoarele mandate. Fără să fac vreo obsesie din cele trei personaje, ele reprezintă trecutul plin de comunism ale acestei țări, capacitatea de fofilare continuă în poziții bugetare, și, din nefericire, prin cel de-al treilea personaj și cel mai tânăr dintre ei, viitorul politic al generației ce nu vrea să plece din orizontul țării noastre.
Căci oricum ar fi, anul viitor când veți vota pe cel mai tânăr dintre ei, veți vota ca și ceilalți doi să rămână în peisajul politic al Bistriței. Iar asta nu înseamnă altceva decât faptul că în Primăria Bistrița și în jurul ei vor gravita aceleași personaje dubioase și aceleași interese care au fost capabile ca deja în 11 ani să toace mai bine de jumătate de miliard de euro fără ca noi să îi vedem în ceva.
Acum, e oarecum firesc ca același partid ce-a ținut municipiul Bistrița în subdezvoltare plasându-l pe ultimul loc între reședințele de județ din Transilvania, să-și pregătească formula pentru a menține în continuare Bistrița în aceeași stare. Până la urmă personajul nu are nicio vină, când vii de undeva de nicăieri și cineva îți propune să fii șef peste o reședință de județ cu o singură condiți aceea să păstrezi aceleași mecanisme de tocare a banullui public, e pentru orice personaj mediocru o ofertă mai mult decât mega onorantă.
Dar am să spun până în ultima clipă: acordându-le credit celor trei din imagine în continuare, nu facem decât să spunem că în legătură cu Bistrița nu avem nici în următorii 10 ani vreo pretenție. Putem conta pe ei doar în sensul în care vor știi să toace în continuare până la 1 miliard fără ca noi să vedem ceva în oraș.
Vreți și dovezi? Uitați-vă la ce au pregătit anul ăsta pentru investiții în oraș. Mai exact, uitați-vă cum din nimicul alocat investițiilor, adică vreo 5 milioane € din 50 buget pe anul acesta, înafară de capele și protecție socială prin blocuri noi, nu sunt capabili să gândească altceva. Nimic pentru dezvoltare, nimic pentru viața celor ce vor continua să trăiască în Bistrița. Incapabili total, dacă nu chiar mai rău, pentru că am mai spus-o, dacă administrația Crețu ar trebui să primească vreun premiu, ar fi acela pentru capacitatea de a sifona jumătate de miliard de euro în 12 ani pentru nimic.
Din acest motiv e oarecum o nesimțire pentru PSD să pregătească cu atâta sârg viitoarele mandate cerând în continuare dreptul de a administra banii dumneavoastră. Bistrița va fi în 2020 în situația Sângeorzului, după trei mandate aride și secetoase administrate de PSD. Căci asta e tot ceea ce poate partidul acesta mare și incapabil de dezvoltare. Iar personajele pe care le propune corespund în totalitate acestui șablon.
Mai uitați-vă odată la ei! V-au costat 500 de milioane de euro în ultimii 11 ani și mai vor măcar încă pe atât. De la dreapta la stânga,un inginer autosuficient ce n-a știut decât să cheltuiască toată viața banii veniți dintr-un buget comunist până în 89 și apoi din taxele voastre după 2008. Următorul, cel din mijloc, renumit pentru înțelegerile cu angajații de la salubritate, pentru puterea pumnului, pentru contrafacerea presupusă a unui dosar din care primește pensie pe viață, cunoscător perfect al metodelor de a trăi pe bani publici continuu, fără nicio responsabilitate! În fine, al treilea, elocvent în fotografie de altfel, un simplu cetățean de nicăieri ce nu refuză se joace un joc ce-i depășește de mult orgoliul, dar până la urmă,de ce nu? El e nevinovat, doar că va face mult rău acestui oraș preluând de la primii doi moștenirea de care vă vorbeam, promițând doar că nu va strica nimic din circuitele deja patentate de primii doi. Votați-i,și rămâne doar să vă demonstreze. Pentru că ei se pricep…

Leave a Reply

Your email address will not be published.