Văd renăscând socialismul în eforturile pesediștilor de a înființa firme de stat

Cu preocupări evidente în misiunea de a duce teoria europeană a statului providența pe culmi cât mai înalte, PSD. reușește să își pună în aplicare visurile mărețe de a creea noi și noi companii de stat care să-i fie subordonate și obediente.
Vă aduc aminte aici de multiplele companii pe care primarul Bucureștiului, Gabriela firea, le-a lansat cu spor odată cu câștigarea alegerilor în capitală. A fost nevoie de o decizie a Curții Constituționale care să îi mai reducă din elan doamnei primar general, și care să îi spună că astfel de companii contravin economiei și echilibrului de piață dintr-o țară capitalistă.
Nu a mai dura mult, și inepuizabilul ministru de la agricultură a venit și domnia sa cu astfel de idee referitoare la magazine, de data aceasta, de stat. Care să vîndă desigur producția autohtona agricolă într-un mediu asigurat, desigur de mințile luminate ale PSD., și care evident să cunoască mâna providențială a Partidului ce are grijă de cetățeni.
Nici instinctul de Socialist al primarului Ovidiu Crețu de la Bistrița nu e departe de aceste metehne originate într-un trecut hidos și nu mult prea îndepărtat. Apetența domniei sale de a angaja continuu funcționari sau simpli muncitori în primărie, convingerea domniei sale că menținerea unor direcții care să realizeze lucrări în regim propriu sunt mult mai ieftine, și chiar combativitatea domniei sale de a achiziționa utilaje pe care altfel firme private trebuie să le dețină, stau toate în același regim comportamental–unul cu mintea plină de socialism, în care puterile domniilor lor să se vadă împlinite rapid pe verticală la nivelul câtor mai multor angajați aflați la dispoziția domniilor lor.
Perversiunea acestui demers ce pare că ar căuta să eficientizeze administrațiile sau anumite părți din economie, stă acolo unde oamenii aceștia caută voit și intenționat metode prin care să își asigure cât mai mulți angajați dependenți de domniile lor, cat mai multe posturi aflate la dispoziția domniilor lor, cat mai mulți potențiali votanți la proximele alegeri la care vor avea nevoie de recunoștința acestor oameni, nu-i așa?
PSD reprezintă un partid retrograd din orice perspectivă am priviri lucrurile. Dar apetența sa pentru a-și subordona cât mai multe posturi, pentru a înființa cât mai multe stipendii, pentru a încărca atât de mult pe cât posibil schemele de funcționari pe care apoi să le administreze, acestea sunt în realitate marile traume pe care PSD. le va lăsa În viitorul nostru administrativ, economic, social.
Și pentru că trăim într-o țară în care nimeni nu plătește pentru greșeli, îmi pare nedrept de pe acum că atunci când vor veni alții la guvernare vor fi nevoiți să reducă din schemele astea în timp ce PSD. se va tăvăli pe jos spunând că ei sunt cei care dau și ceilalți sunt cei care iau! Aceasta e și marea nedreptate a istoriei, pentru că de câte ori scăpăm partidul acesta la guvernare, de atâtea ori urmează o perioadă de reașezări și reveniri necesare, care să mai încerce odată să ne scoată de pe drumul socialist și de retrograd pe care PSD. tot insistă să ne așeze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.