Câteva lucruri pe care proștii ce ne conduc nu le vor înțelege niciodată


​Există multe variante de a face ceva, de a trăi în vreun fel, de a rata sau nu ocazii.
​Poți trăi extraordinar vremuri normale, poți trăi normal în vremuri extraordinare și, (asta li se adresează lor), poți face lucruri extraordinare în vremuri pe măsură.
​Căci, suntem în mijlocul unei perioade extraordinare pentru România, am trăit Centenarul anul trecut, în prima zi după Centenar am preluat conducerea formală a Uniunii Europene, tocmai ce am sărbătorit și Mica Unire, iar în decembrie vom celebra 30 de ani de la Revoluția din 89. Vremuri cu adevărat extraordinare.
​Ce nu vor înțelege niciodată proștii de ne conduc e faptul că le-au împănat cu mediocrii dacă nu chiar cu proști la conducerea țării, astfel încât extraordinarul s-a transformat în festivism ieftin, oportunitățile s-au diluat în șanse ratate, iar momentele mari au fost minimizate prin acțiuni pe măsura coeficientului de inteligență al guvernanților.
​Ce nu vor mai înțelege ei, de proști, niciodată, e, de exemplu,faptul că în an centenar puteam să ne asumăm lucruri pe măsură, lucruri cu adevărat de dimensiuni europene pe care partenerii noștri din Uniune ni le-ar fi susținut. La fel cum nu vor înțelege cum ar fi fost să avem un prim-ministru de calibru european care să vorbească în Parlamentul European ceva de interes pentru toată Europa odată cu preluarea Președinției Consiliului UE. Sau cum ar fi dacă în decembrie am mai face un gest mare pentru întreaga noastră națiune, astfel încat să arătăm că deși au fost grei, cumplit de grei, cei 30 de ani ce au trecut peste noi au vreo semnificație.
​Dar nu! Nimic din toate astea, înafară de niște personaje complet dizgrațioase, depășite total de momentele cărora trebuie să le facă față, din care nu câștigă nici ei,nici noi nimic, eventual ne râde toată Europa. Exemplul cu bătrânelul populist de la Agricultură și cormoranii săi este elocvent – acolo nimeni nu aștepta spirite, nici glumițe de Teleorman, acolo momentul era despre cu totul altceva.
​Desigur, la urmă, proștii care ne guvernează ne vor arăta în 2020 cifre pe plus, ne vor scoate ochii cu ele, în timp ce le vor cosmetiza astfel încât să dea bine. Dar istoria acestor vremuri pentru țară nu stă în cifrele lor, ci în posibilități și proiecte pe care prostia lor nu i-a lăsat să le vadă, așa cum nu-i lasă nici să înțeleagă că le-au ratat, atâta timp cât mințile lor nu le pot concepe.
Nici măcar după ce vor citi asta, pentru că nu au capacitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.