Greșelile costă, ignoranților.., să n-o încurcați și cu parteneriatul civil!

​Când lași dezbaterea publică și inițiativa legislativă la îndemâna unor indivizi fără nicio școlarizare semnificativă, te trezești cu inițiative de tipul referendumului pentru căsătorie. Vă și aduc aminte pe unul de pe aici de la noi prin județ de nu vroia să-i agreseze homosexualii nepoțeii prin parc. Ipostaza și era de la început o mârlănie, dar de frica ei și cu steagul apărării creștinătății în mână au apărut pe frontispiciul politicii naționale tot soiul de eroi falși. Interesant că, ulterior, nu au mai prea fluturat steagul ăsta.
​Am avut așadar o inițiativă demnă de persoane nu prea cultivate, ca să nu spun altfel, ce-au trebuit să simtă pe propria piele că prostiile costă. Și când spun propria piele, vorbesc și de a noastră, desigur, căci zecile de milioane de euro i-am plătit toți.
​ Dar elucubrațiile de acest tip nu costă doar bani, ci costă și credibilitate din partea unor parteneri europeni ce își permit să-și pună mari semne de întrebare pentru astfel de inițiative scoase din nimic, mă rog, scoase din pălărie. Iar credibilitatea tipic europeană a pus partenerii noștri în situația de a se asigura că ulterior referendumului, lăsăm o minimă șansă de viață decentă minorităților sexuale. Obiectul șansei se numește parteneriat civil, deși în realitate el nu este o dedicație pentru cei din LGBT, ci e doar o opțiune juridică a celor ce nu doresc neapărat să se căsătorească în sensul legii, deși trăiesc împreună.
​ Acum, că vă văd tot mai agitați pe tema aceasta, e bine să știți că greșeala cu referendumul are și cealaltă parte a medaliei: parteneriatul civil, iar pentru acesta ambii președinți ai partidelor de la guvernare au pus chezaș că îl adoptă după referendum.
​ Acesta este motivul pentru care PSD a transmis consemn de comunicare 0 pe viitoarea inițiativă, ALDE își asumă și continuă inițiativa, fie vorba între noi, de un liberalism moderat și adecvat, iar ai mei liberali văd că dau din nou din colț în colț, căci iarăși pe o inițiativă liberală noi avem probleme în a ne poziționa.
​Greșelile costă, abuzurile majorității produc întotdeauna curente inverse, inițiativele ieftine și populiste au întotdeauna un revers! Ignoranților…

Leave a Reply

Your email address will not be published.