Mai rău decât ne închipuiam-pesta porcină. Vinovați, o mulțime, iar Cioloș la loc de frunte!

Povestea aceasta cu P.P.ar merita pusă la index ca fiind exemplul tipic al administrației românești de incapacitate cruntă în fața celor mai sumbre prevestiri. Un mare semn de alertă în 2012, un secretar de stat în 2013 care propunea gard electric la frontieră, un șef la ANSVSA pe care l-au tot schimbat unii de pe vremea PD-ului și l-au repus în funcție, inclusiv Cioloș, o inspecție a UE care ne spunea anul trecut că suntem în mare pericol, și nu la urmă un ministru populist care se mai și dovedește un moșulică zbir și care a luat în brațe oaia uitând de porc. Dacă toate astea la un loc nu dau de o operetă romănească la final tragică, să nu-mi spuneți mie pe nume…
Numai stirile din ultimele trei zile sunt de ajuns: epidemia a ajuns lângă București, în Brăila a doua fermă ca mărime din Europa a fost infectată, se va convoca CSAT pe această temă, iar președintele vorbește de “catastrofă națională”.
Târziu, dragii mei, mult prea târziu. Cred că cine mai vrea să mănânce porc de Crăciun din propria ogradă ar trebui să îl taie de pe acum, căci, vorba unui prieten, chestiunea nu e de “dacă”, ci de “când”. Iar dacă am ajuns la capitolul acesta, al marilor întruniri statale de criză,în cazul acesta pentru pestă, am să spun că l-aș fi invitat și pe Cioloș acolo, să dea mai întăi seamă pentru inacțiune referitoare la P.P.pe vremea când era chiar comisar pe Agricultură al UE, apoi să îl întreb de ce a anumit și el același director incompetent, și nu la urmă, să îl rog să se abțină în această perioadă de la orice gest politic pentru simplul motiv că poartă cea mai mare parte din vină. Desigur, neuitând deloc de actualii guvernanți care timp de un an, de la confirmarea certă a virusului și până mai deunăzi nu s-au ingrijit de problemă, înafară de faptul că probabil i-au transmis lui Dragnea că ar fi bine să vândă porcii pe care îi are.
Dragi prieteni, mulți dintre noi azi spunem că totul e o “făcătura”, că e o antantă răuvoitoare cu noi și cu țara noastră, că cineva a adus această pestă daca ea există. Să știți însă că nu e așa, porcii ăia chiar mor pe picioare, în timp ce noi ca stat și ca administrație suntem incapabili să ne protejăm în fața oricărei amenințări, căci nu e aceasta singura pe care am avut-o, și nici singura pe care o vom avea!
Nici gripa aviară, nici vaca nebună, nici pesta porcină nu sunt “făcături” sau transplante răuvoitoare.Dar administrația incapabilă și administrarea incompetentă sunt cu adevarat rele imense la adresa siguranței noastre diurne!
Aici, este adevărat, politicul dus la populism paradoxal a inhibat și puținele semnale profesioniste din interiorul administrației, exemplul acelui specialist ce propunea gard electric și ajuns de râsul tuturor fiind elocvent..!Ce, îl ardea pe Daea anul trecut, când el umbla cu mielul în brațe, de un virus ce încă nu se manifesta? Nici vorbă..! E adevărat însă că nici pe Cioloș la vremea sa…

Leave a Reply

Your email address will not be published.