Hidra uselistă și fecioara pedelistă

Nu aș fi scris acest text dacă nu aș fi observat, și asta nu în ultima vreme ci dintotdeauna, reproșul acesta obsedant al vechilor pediști, la adresa vechilor peneliști, referitor la proiectul USL. Acum, ultimul, din gura, sau stiloul secretarului general al PNL-BN. Iar când spun obsedant știu bine ce spun, căci acum vreo lună l-am mai auzit la R. Sighiartău, iar în ultimul timp l-am cam auzit la toți foștii pediști! Sper că nu se supară când le spun așa, căci asta au fost, nu? Adică nu e nicio rușine, nu?
Acum, reproșul ăsta sună cam așa: v-ați aliat cu Pesedeul la vremea aia, i-ați ajutat să pună mâna pe țară, ați greșit fff tare cu asta, iar noi vă aducem aminte tot timpul de asta, ca nu cumva să uitați vreo clipă, nu? Iar refrenul ăsta revine obsedant, într-o construcție în care părțile, cel puțin declarativ, s-au luat din dragoste. Adică fecioara pedelistă a intrat în casa penelistă, ce tocmai scăpase de hidra uselistă!
Hai pe bune??.., și chiar pe serioase, vorba domnului secretar județean. Că voi iți fi fost vreo lumină preacurată la guvernare, iar noi ne-am pierdut mințile și ne-am luat cu PSD?!?
Păi vedeți ce dosare vechi deschideți acum cu reproșurile acestea? Să vă aduc eu acum aminte de Băse, Udrea și alte câteva zeci de diamante ale politicii pe care le așteptați voi cu cununițe la intrarea în județ? Iar când mergeați la București le spuneați “soarele politicii românești”!?! Să vă mai spun ca reușițerăți o guvernare de ajunsese PNL să picheteze sediile PDL prin țară? Să vă mai spun din marile voastre reușite? Fară să o mai fac, deși pare că aveți memoria scurtă, am să vă spun că USL nici măcar nu a fost o construcție benevolă, ci una obligatorie în urma dezastrului în care țara intrase! Iar acum tot insistați cu chestia asta trecută demult???
Pot să cred că ea v-a durut mult la vremea aceea, dar ați reușit atunci să va faceți indezirabili pentru oricine de pe scena politică românească, dacă vă mai amintiți cumva. Iar noi am preluat vectorul creat de voi, caci asta e politica, nu? Dar parcă prea vă obsedează trecutul curent al altora, pe care îl reproșați prea des, uitând trecutul vostru la fel de recent! Sau chiar nu vedeți acum că stați la masă cu oameni pe care îi aduseserăți in situația să vă picheteze sediul de pe pietonal? Uitați-va numai la pozele de atunci, să vă reamintiți!
Și acum, la urmă, reproșiștilor, e frumos să tot scoateți ochii dacă tot ne-am asezat la aceeași masă? Nu e cam lipsit de maniere? Hai să fim serioși..!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *