De ce oricare dintre liberali ar fi mai potrivit pentru Primăria Bistrița față de oricare dintre pesediști

Pentru că, în primul rând, a deconecta întregul PSD de la conducerea Primăriei este o chestiune de sănătate, de curățire, de asanare etică și morală! Astăzi, întreaga instituție a devenit un loc călduț pentru orice membru sau odraslă a unui membru PSD, fără a mai conta ce abilități sau pregătire ar avea, căci concursurile iau forma cv-urilor pesediștilor. Acest traseu indecent ar fi întrerupt de oricare dintre liberali.

Apoi, în al doilea rând, pentru că a alunga întreaga structură PSD din fruntea Primăriei este o chestiune de minimă decență profesională! Nimic din ce a angajat PSD în ultima vreme, sau pur și simplu a numit în baza prerogativelor, nu stă în picioare la nici cel mai mic examen de profesionalism! Niciunul dintre colegii mei liberali nu și-ar permite să țină în funcția de city-manager un om pe care nu îl vede nimeni niciodată la treabă, și care pe deasupra mai este și incompatibil. Acolo trebuie să vină un om dedicat, nu un retribuit pentru tăcere și trucuri electorale pe lângă lege.

Apoi, la fel de important, pentru că deșurubarea pesediștilor de la toate conductele economice ale Primăriei ar însemna readucerea la viață a întregului oraș, prin renunțarea la firmele de casă ale PSD! Amenajari de trotuare fac doar unii, lucrari electrice numai alții, administrări de pârtie și mere de plastic doar unii, îi știm pe toți. Dacă instituțiile îndreptățite nu au timp să se ocupe de lucrurile acestea, atunci cetățenii trebuie să facă deratizarea.., fiind clar pentru oricine, cred, că la Bistrița nu mai vine nicio firmă din țară să facă lucrări de calitate, aici lucrează doar firme locale, dar și dintre acelea doar cele agreate și abonate la contractele cu Primăria! Care apoi, întâmplător deloc, sunt surprinse în concedii cu edilii, nu? Oricare dintre liberali ar repune Bistrița în piața lucrărilor licitate corect, făra datorii și încurcături de alt tip.

Mai departe, iar lucrurile acestea trebuie spuse, pentru că un om nou, și nu pesedist, ar întrerupe cârdășia sleioasă dintre actualul primar și obedienții, dar retribuiții, șefi de servicii din Primărie! Un șef la cultură ce a înțepenit toată instituția din parc încărcând-o de rude în organigramă, un șef de lucrări edilitare suficient și arogant, mulți alți șefuleți încurajați politic să nu aibă responsabilități, toți la un loc au fagocitat și încremenit o instituție ce nu mai e demult ceea ce trebuie să fie, devenind un soi de mort-viu ce mai produce doar noi taxe și regulamente, fără să aducă în viața cetațenilor repere urbanistice noi. Orice liberal ar veni la Primărie ar debloca toate aceste conveniente nesanătoase trimitând pe mulți acasă, sau în binemeritate pensie…, iar pe cei ce ar rămâne i-ar trata onest, profesional, fără a le cere dverse susțineri electorale.

Apoi, și asta este din nou important, pentru că acțiunea de a aduce un suflu nou la Primărie ar însemna readucerea municipiului in circuitele resedințelor transilvănene de județ ce stau azi exemplu de dezvoltare. Tărgu-Mures, Cluj, Alba Iulia, Oradea, Arad, sunt toate reședințe de județ la care, așa cum bine observa un alt coleg de al meu, noi bistrițenii am rămas să ne uităm cu invidie. Din mândria epocii comuniste, am rămas un soi de Cuțarida, în fundul Transilvaniei, de care se râde temeinic și regulat la tv ca de Teleorman, referitor la realizările administrației. Am rămas un orașel în care doar florile mai sunt vesele, în rest totul miroase a plastic vechi și naftalină, cum par să miroasă și condurii edilului. Un liberal la Primărie ar readuce viața in oraș, l-ar face din nou frecventabil, un pesedist ar cultiva starea și metehnele…

Vedeti voi, cititorii mei, democratia are multe și imense neajunsuri, dar faptul că lasă la mâna alegătorilor odată la 4ani decizia, aceasta este marea ei minunăție. Iar acum, la viitoarele alegeri, minunăția asta de posibilitate trebuie aplicată. Aici nu vă vorbește doar un liberal, aici își pune ideile și opiniile un om ce consideră că macar ultimul bastion al libertății trebuie apărat, anume cel al politicului local ce administrează locul în care trăim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.