Încet, dar sigur, administrația bistrițeană ne invită fie la grevă fiscală, fie la referendum de demitere

Pentru că toate lucrurile și faptele în lumea asta au o limită, pentru că nesimțirea și sfidarea își multiplică efectele atunci când se întâmplă pe banii altora, pentru că inactivitatea în posturi publice ce au ca atribuții obiective în interesul tuturor trebuie penalizată, pentru că retorica asta conform căreia cei care au câștigat alegerile fac ce vor 4 ani e o tâmpenie, pentru că tot orașul ăsta se duce naibii văzând cu ochii, lucrurile trebuie oprite într-un fel!!!
Astăzi administrația Bistriței este în stare de incapacitate executivă și administrativă, și oricât de mari ar părea vorbele astea am să vă dau trei motive pentru care ele se susțin cu vârf și îndesat:
– între taxele plătite de bistrițeni și obiectivele îndeplinite cu ajutorul lor nu mai există nicio legătură de vreun fel, înafară de voința unui bătrân încăpățânat care își împlinește visurile de prin eu știu ce tinerețe neîmplinită, de incapacitatea unui partid de papagali vopsiți în roșu ce nu găsesc vreun resort să-i spună stop și de câțiva indivizi dubioși legați direct de cheltuirea acestui buget municipal. Aceasta trebuie să se oprească!
– din punct de vedere administrativ, întreg aparatul este un dezastru. Poliția locală se învârte prin oraș fără să mai știe de ce să se apuce nemaifiind ceva respectat, regulamentul cu parcările din centru fiind ultimul exemplu elocvent, să nu mai vorbesc de mașini lăsate de ani de zile pe domeniul public, de cerșetori parcă mai mulți decât oriunde în țară, ca să trec apoi la DSP despre care chiar nu știu ce naiba face zilele astea că puteau măcar să se apuce de cârpit cum știu ei mai bine străzile din oraș. Aceasta trebuie să se oprească!
– am  lăsat la urmă cel mai revoltător aspect al acestei administrații bătrâne, putrede și nesimțite. Păstrarea domnului Avram în funcția de City Manager oglindește perfect atitudinea de dispreț total a domnului Ovidiu Crețu față de orice plătitor de impozit în acest oraș. Nu mă leg de incompatibilitățile lui, dar spun că omul nu se ocupă de absolut nimic, își încasează banii ca răsplată pentru numai el, și câtiva din partid, știu ce și,oricum e mai mult absent într-un oraș în care te apucă plânsul la orice colț de stradă unde chiar ar fi nevoie de un ochi atent pentru detalii. Argumentul domnului primar de a păstra pe bani mulți și nemeritați, un om ce nu are nici autoritate legală nici administrativă este cât se poate de mincinos: omul e plătit din bani publici, nu din buzunarul lui Crețu, și are atribuții de ordin public, chiar dacă lui Crețu îi par a fi ale sale personale. Omul este așadar funcționar public, nu face mai nimic din ceea ce ar trebui,și trebuie să plece. Și situația aceasta trebuie să se oprească!
Nu credeam că vom ajunge aici! Dar dacă dumneavoastră vi se pare că funcționează ceva cât de cât decent în orașul ăsta, îmi cer scuze de pe acum, dar greșiți! Dacă nu, eu nu văd pentru ce am mai aștepta încă 2 ani, eventual pentru a vedea cum huzuresc unii pe banii noștri, și încă mulți… Măcar de nu ne-ar sfida!
Va trebui totuși să ia cineva de coada pisica asta moartă, numită administratie pesedistă bistrițeană, și să o arunce cât colo. Că or fi ceva autorități, că or fi ceva partide din opoziție, că într-o bună zi or vedea și oamenii că totul e o bătaie de joc, oricine ar fi să înceapă, dar să înceapă totuși cineva, ceva, de undeva. E prea mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published.