Poate intervenția ministrului energiei a trecut mai puțin observată săptămâna trecută, referitoare la prețurile gazului și curentului, însă mie mi-a produs repulsie și teamă raportarea la piață a actualului ministru!
Nici mai mult, nici mai puțin, omul spunea că în opinia sa, prețul gazelor nu mai trebuie să crească, mă rog-o fi vorbit cu Putin pe messenger, iar la curent electric trebuie să scadă, căci ar fi crescut artificial. Acum, pe rând, mirarea cea mare e că și micii pesediști au metehne de mari comuniști conducători de piețe centralizate, transmițând cam cât să fie prețurile, n-ar mai fi mare mirare..! Mă sperie însă populismul ăsta infinit, de apărători ai cetățenilor, pe termen scurt, în defavoarea agenților economici, mai ales de stat.
Băieții ăștia sunt în stare să distrugă tot, TVR, Tarom, Romgaz, Transelectrica, devalizându-le populist, doar de dragul imaginii lor.., căci vă aduceți aminte, desigur, că pe cele cu profit tocmai le-au lăsat sărace înainte de termen, pentru a mai acoperi găurile de prin buget!Mai adaug aici și sistemul național de pensii, bugetul țării, orice, doar să rămână la guvernare. Și toate astea pentru câteva orgolii tâmpite, pe care le vom plăti cu toții scump-scump,..
Al doilea exemplu este al unui secretar de stat de la Min. Turismului. Omul raporta musculos câte standuri sunt prezente la Târgul Național de Turism anul acesta, câte din ele sunt ale unor UAT-uri, fără să poată spune ulterior ce sunt acelea UAT-uri!!! După care s-a blocat sârguincios în ideea că aceleși UAT-uri nu-și au rostul la Târg! Nimic despre vreo nouă legislație, măcar de ocrotire împotriva falimentelor, că tocmai avurăm unul, nimic despre vreo inițiativă măcar la zi, dacă nu revolută, doar raportări fanfaronadice, de contabil mediocru, fără o minimă viziune. Așa și merge turismul, ca dicția acelui secretar de stat.., și asta în țara în care turismul ar putea avea avea o contribuție majoră în PIB, dacă nu ar avea asemenea conducători…
Cele două exemple mie îmi spun mult, despre cât de jos a ajuns factorul uman în executiv, despre inadvertență, incompetență, heirupism, și muuuulte altele…
Aici suntem, și vine lumea peste noi, ca întotdeauna, iar noi aceiași.., ba chiar mult mai rău!