Dana Gîrbovan, o voce necesară

Doamna, sau domnișoara, este președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, și asta spune îndeajuns despre recunoașterea calităților domniei sale în cadrul unei categorii profesionale de înaltă ținută.
Mă impresionează însă capacitatea domniei sale de a se exprima concis și clar în problematici de o deosebită importanță, cum ar fi echilibrul puterilor în stat.
Mă impresionează curajul acestei doamne de a se exprima tranșant în unele chestiuni ce țin deja de nuanțe ale puterilor în stat, ale relațiilor dintre puteri.
Mă mai impresionează modul în care domnia sa apără exprimându-se corect, categoria profesională pe care o reprezintă, statutul acesteia și nevoia de credibilitate.
Toate aceste aspecte mă fac să vă invit pe toți să o ascultați pe Dana Gîrbovan de câte ori se poziționează pe un subiect sensibil, din simplul motiv că se exprimă credibil și curajos pe teme ce păreau că nu se vor echilibra niciodată public.

http://www.mediafax.ro/social/girbovan-presedintele-unjr-faptul-ca-s-a-permis-ca-dna-sa-se-identifice-cu-persoane-a-vulnerabilizat-institutia-16555453

PS: Am fost martorul direct, de-a lungul anilor 2012-2016, la eforturile structurilor de luptă anticorupție de a ancheta și exclude din viața politică unii politicieni susceptibili de fapte de corupție. Nu puține au fost momentele în care am putut asculta și poziția celor acuzați, de multe ori părându-mi-se și mie că lucrurile sunt cel puțin interpretabile. Bucuria mea în a găsi o voce care să exprime public poziții echilibrate și credibile în tot acest ansamblu, mă face să scriu acest material, multe din necunoscutele și frământările mele găsindu-și răspunsuri în aceste poziționări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.