Dacă domnii primari au ales, atunci măcar să se bucure de asta!

​În maniere mai mult sau mai puțin oficiale și publice, în filiala noastră am avut de înțeles că domnii primari ai PNL și-au cam exprimat opțiunea. Nimic dezagreabil în acest gest, nimic de acuzat pentru că în campaniile interne aceste lucruri se întâmplă.
​Atâta timp cât nu am discutat niciunii despre proiectele și obiectivele celor patru candidați, deci nu avem de unde să știm exact ce rută vom urma pe viitor, rămâne din nou să alegem tot ca până acum, adică pe prietenii, pe afinități, pe filiații sau pe interese. Asta nu poate fi mai rău decât a fost până acum. Și aici e, de fapt, și marea încercare, de a face ceva mai bun cu aceleași ingrediente cu care până astăzi ne-a ieșit numai ceva modest.
​Cum domnii primari și-au cam exprimat opțiunile și prea puține lucruri mă fac să cred că nu vor reuși să-și impună un coleg de-al lor la șefia PNL, mă gândesc doar că faptul acesta va asigura măcar stabilitatea filialei pe viitorul imediat și pe termen mediu, atâta timp cât vor putea lucra mai bine cu unul dintre ei pentru care și-au și făcut publice opțiunile.
​De un singur lucru, personal, mă tem, acela de a face PNL ”partidul primarilor”, lucru pe care l-am auzit prima dată din gura lui Falcă și ulterior și pe la noi prin județ, cerut de alții. Dar PNL nu este un partid care să nu fie și al primarilor, cu certitudine însă trebuie să fie un partid al electorilor de dreapta.
​De mâine după-masă, scuze nu vor mai fi. Al primarilor sau nu, viitorul președinte va avea legitimitate deplină, o echipă în dreptul său și o mulțime de posibile proiecte care să readucă la viață PNL județean.

Și cum meseria și demnitatea de primar are în primul rând îndatoriri obștești, și abia apoi unele doctrinare sau partinice, mă și aștept la o mai mare implicare a domniilor lor în viitoarele decizii politice căci, ar părea, nu-i așa?, că politicienii de la Bistrița, care nu prea sunt și primari, au cam dat greș în ultima perioadă!

Dar chiar așa, să punem chiar atâtea îndatoriri în sarcina primarilor? în partidul primarilor? Bieții primari…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *