Un nou semnal de alarmă pentru Europa

În ultima săptămână, pe rând, Germania, Franța și Olanda au anulat, prin intermediul deciziilor autorităților locale, manifestații de susținere a președintelui turc, Erdogan.

Evenimentele atrag însă atenția asupra unei latențe primejdioase de pe teritoriul U.E., aceea a populației turce ce însumează mai bine de 3 milioane de locuitori doar pe teritoriul Germaniei! Odată făcută legătura între noul drum al Turciei, pavat de intențiile președintelui Erdogan de re-întoarcere a țării spre fundamentele religioase, și mulțimile de cetățeni europeni de origine turcă ce caută să îl aclameze și susțină, mai putem adăuga la adresa Europei o nouă potențială vulnerabilitate. Căci oricum am privi realitatea, Erdogan are în inima Europei milioane de susținători, iar ultimele tendințe ale președintelui turc nu au nimic în comun cu democrația europeană!

Nu aș minimiza această ultimă realitate, din nefericire Uniunea Europeană are astăzi de se confruntat cu tot mai multe vulnerabilități, asta în timp ce încă își caută propriul proiect!

P.S. În urmă cu ceva timp, călătorind cu compania națională de aviație a Turciei, renumită altfel pentru serviciile sale de ospitalitate, am avut tristețea de a citi o revistă întreagă, din acelea de le preiei din buzunarul scaunului, despre eforturile lui Erdogan de a servi intereselor poporului! Arăta cumlpit de asemănător cu revistele de la noi de dinaintea Revoluției din ’89…! Asta mie mi-a spus multe….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *