Când îmi plac primarii…? Când zic sau fac bine.

Cum văd că au revenit în actualitate problemele lor, cu ocazia întâlnirii de la București, cum îmi aduc aminte de veșnic reluata discuție a reorganizării teritoriale atât de necesare, și cum suntem prea zgârciți în a admite că un om spune sau face un lucru bun, că așa suntem noi, egoiști și răutăcioși, am să vă spun eu despre doi primari care mi-au atras atenția în ultimele zile prin ce au spus sau făcut:

Mi-a plăcut de primarul de la Șintereag, Bob, care a ajuns la zenitul activității administrative, cu o energie debordantă și acum, și care a spus pe șleau că o unitate administrativă cu mai puțin de 5000 de locuitori nu se justifică. Nu cred că primarii de comune mici sar în sus de bucurie, dar omul are dreptate. Văd și acum pe câmpie o primărie la Sânmihai, care să cuprindă Budești, Micești,Silivaș și Urmeniș, deși cred că tot nu ajunge la 5000 de locuitori. Dar nici cu 900 nu mai ține!

Al doilea primar este Ogâgău, din Sângeorz, primul din județ care a realizat că parcarea din fața primăriei ar trebui păstrată pentru cetățenii cu treabă la autoritate, și nu ocupată de angajații ei sau de diferite alte mașini! Pentru ideea aceasta, pe care eu am subliniat-o, un flintic din presa locală m-a taxat, așa cum taxează flinticii orice, atunci când nimic nu au a spune….

Îmi plac oamenii mai ales atunci când au idei bune, îmi place să cred că ele trebuie salutate, îmi spun tot timpul că trebuie să trecem la nivelul la care să le observăm și să vorbim de ele! Și îmi mai place să nu renunț în a fi bun cu cei ce fac lucruri bune, chiar nu e greu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.