Poate cineva opri “administrația locală”?

 

Poate cineva opri mașinăria asta?

Când semnalele de alarmă se adună, se multiplică, vin din surse credibile sau autorizate, cineva ar trebui totuși să se întrebe dacă nu cumva ceva merge rău și, mai mult, dacă nu cumva trebuie oprită mașinăria.
Ieri, un ziarist scria despre un pod de 1 milion de euro ce zace nefolosit.
Alaltăieri, un alt ziarist a scris despre o pistă de ski ce zace și ea nefolosită în, poate, cel mai bun an pentru așa ceva din ultimii cinci și, probabil, viitorii cinci.
Săptămâna trecută, o ziaristă aducea aminte de culorile kitsch-oase de pe strada Crinilor și de cumplita ”Floare energetică de plastic” din Piața Petru Rareș.
Și agresiunea bugetară și estetică asupra orașului nostru poate continua aproape la nesfârșit căci, aproape orice s-a realizat în ultimii ani este de proastă calitate și oricum lucrat de mântuială. Trotuare cu pavele ca în anii 90 puse prost, călărite de mașini în pseudo-parcări ce nu permit circulația pietonilor, astfel încât nu avem nici trotuar și nici parcare.
Se face la Bistrița o administrație în acre nimic nu este de premiat, măcar ceva, colea, să putem spune și noi că avem ceva special. Tot ceea ce lucrează DSP este de mântuială, asfaltările sunt proaste, marcajele rutiere se șterg, sensurile giratorii au devenit o sursă de gropi primejdioase.
Acum, la urmă, aflu că ne îndreptăm puternic spre inaugurarea lucrărilor pentru un centru nodal pe strada Gării.
Vă rog eu să nu mai începeți nimic, căci, la urmă, inerent, aflăm că vă lipsesc fie firmele care să opereze investiția, fie drumul care să lege noul pod, și mă gândesc atunci cu frică, oare ce o să vă lipsescă la finalizarea centrului nodal?
Poate cineva opri toate acestea?

Leave a Reply

Your email address will not be published.